"Tisza-tavi templomok útján"

2014. március 11. 16:26 - Tisza-tavi Móni

tomaji_templomrom_Szent Móric kápolna.jpg„Tisza-tavi templomok útján” elnevezéssel tematikus túraútvonal kerül kialakításra.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott turisztikai projekt hét Tisza-tavi település (Abádszalók, Kunhegyes, Kunmadaras, Tiszaderzs, Tiszaszőlős, Tomajmonostora, Újszentgyörgy) 13 helyszínét érinti, ebből összesen 8 templom rekonstrukciója és látogatóbarát fejlesztése, 4 vallási kegyhely és 1 vallási turisztikai szálláshely (zarándokszálláshely) kialakítása történik, melynek köszönhetően a térség turisztikai vonzereje növekszik. A projekt várhatóan 2014 szeptemberében fejeződik be.  Fotó: Szent Móric kápolna, Tomajmonostora

kunhegyesi református templom.jpgCsatlakozva, végigvárja ezt a tematikus útvonalat, olyan szép dolgokat láthatsz, mint a pusztatomaji, romjaiban is csodaszép Szent Móric kápolnát, mely 1896-ban épült Steindl Imre tervei alapján, aki az országházat is tervezte, vagy Kunhegyesen az ország második legnagyobb református templomát, ahol egy páratlan miseruha-gyűjtemény is a látnivalók közé tartozik.

Fotó: Kunhegyesi református templom

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr865854345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása