XVIII. Karcagi Lovasnapok

2013. szeptember 23. 16:15 - Tisza-tavi Móni

Szeptember 27-29. között kerül megrendezésre a XVIII. Karcagi Lovasnapok, mely rendezvény az „Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!”  Szent Mihály-napi országos programsorozat  keretében valósul meg.

díjugratóC.JPGEzen a hétvégén Karcag rangos lovas eseményekkel és színes programokkal várja a látogatókat. Szombaton; a rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója kapcsán huszárok által felvezetett lovas felvonulásban és a Nomád Hagyományőrző Egyesület bemutatójában gyönyörködhetünk - "Harc és játék a lovasnomád hagyományban" címmel, majd részesei lehetünk a DÍJUGRATÓ VERSENYnek, a PLATTHY JÓZSEF REGIONÁLIS DÍJUGRATÓ BAJNOKSÁG DÖNTŐjének.


fogathajtóAB.JPGA vasárnap fő eseményei a FOGATHAJTÓ VERSENYEK. A versenyszámok mellett íjászbemutatóra és íjásztatásra is sor kerül, majd igazi Táncházban táncolhatunk, megtekinthetjük a tűzzsonglőrök bemutatóját, és a Magyarországot felölelő hétvégi eseménylánchoz kapcsolódóan; az Országos Szent Mihály-napi őrtűz-gyújtást.

A hétvégi események kiegészítő programjai: mezőgazdasági kis-és nagygépek bemutatója,  ügyességi bemutató kutyákkal, népi játszótér, póni lovaglás, Karcagi Kunlovarda csikósainak bemutatója, a hungarikum karcagi birkapörkölt és köleses ételek kóstoltatása, kirakodóvásár, kézműves élelmiszerek vására,  népművészeti-és kézműves bemutatók.
                          
Mindezek mellett egy rekordállítás részesei is lehetünk; Magyarország legnagyobb ferdinándjának  megsütése és kóstoltatása!

További információ: www.karcag.hu, illetve a rendezvény plakátja megtekinthető a bejegyzés folytatásaként.


plakat_KarcagA.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr665529899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása