Tisza-tó átúszás!

2013. július 24. 07:00 - Tisza-tavi Móni

A Balaton után szeretnéd átúszni a Tisza-tavat is? Vagy még nem jártál a Tisza-tónál és az első Tisza-tavi élményedet, nyaralásodat szeretnéd összekötni egy kis sportos megmérettetéssel is?

Gyere el Abádszalókra augusztus 3-án és a többi lelkes nevezővel együtt úszd le a 2 km-es távot!

Tudtad-e, hogy a Tisza-tónál először 1983-ban rendeztek átúszást?! ...Gyors fejszámolással ugye, már meg is van a szép kerek évszám; 30 éve rendeznek már Abádszalókon Tisza-tó átúszást!

Tiszato_ atuszas.jpg

Ha részese akarsz lenni az idei eseménynek; benevezni a helyszínen tudsz reggel 8,00-09,00 között (de szigorúan 9 óráig!) az abádszalóki strandon, a recepció mellett, ahova külön kiskapun (strandbelépő megvétele nélkül) engedik be az átúszásra jelentkezőket. A nevezési díj: 3000,-Ft/fő. Iskolai csoportoknak (10 fő fölött) 2000,-Ft/fő, de családi kedvezményt is kaphatunk (4 fő fölött), ami 2000 Ft/fő nevezési díjat jelent! A rajt időpontja: 10,00 óra, a rajt helye pedig Abádszalókon, a Tisza-tó Stranddal szembeni sziget. Ide komp viszi át a nevezőket, akik aztán elrajtolva célirányba veszik a szemközti Tisza-tó Strandon levő óriás csúszda jobb oldalát, a célállomást. A célba érkezőket ásványvízzel, pezsgőtablettával várják és mindenki, aki átússza a Tisza-tavat egy – külön erre az alkalomra feliratozott – pólót kap ajándékba, mely örök emlékként szolgálhat. Ezen túlmenően a szervezők minden résztvevőt szeretettel vendégül látnak egy bográcsgulyás ebédre és a nevezési díj egyben magában foglalja az egész napos strandbelépőt is!

  …Nem vitás, hogy megéri hát benevezni, csatlakozni a kalandra!...

Had osszak még meg további hasznos információt, mely főleg azoknak szól, akik még nem jártak a Tisza-tónál:
Az átlag úszási idő 1 óra (a távnak megfelelően, ami kb. 2000 m).  A magas vízszint miatt úszás közben a tó aljára leállni nem lehetséges. Az átlagos vízszint 2,5 m, de vannak jóval mélyebb fenékszakaszok is. A táv egészét csak úszva lehet megtenni, gyaloglásra alkalmas szakaszok nincsenek benne.

Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén a verseny elmarad!...Amire nagy reményeink szerint nem kerül sor…jelenleg nagyon szép; igazi meleg-nyári időt jósolnak a meteorológusok erre a napra!

A versenyt a Tisza-tó Strand Nonprofit Kft. rendezi. További információ és a részletes verseny kiírás megtalálható a település honlapján: www.abadszalok.hu, illetve érdeklődni lehet személyesen a főszervezőnél - Szekrényes István: 06-20/950-6266.

Gyere el hát Te is, csatlakozz a lelkes csapathoz! Hozd el a barátodat vagy a családodat egy igazi családi kalandra, hiszen kedvezményesen is nevezhettek és maradandó élményt szerezhettek Abádszalókon, ahol ÉLMÉNY A NYÁR!

És ne feledd a továbbiakban sem; nyomon követni az Abádszalóki Nyár programjait!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr435418429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása