Környezettudatos Nap és helyi termékek ökovására a Tisza-tavi Ökocentrumban

2013. július 23. 14:13 - Tisza-tavi Móni

Te környezettudatosan élsz? Hallottál már a Környezettudatos Napról?

Ha még nem, érdekes információ lehet a számodra, mely szerint a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSZ) kezdeményezésére idén tavasszal megkezdődött a Vidékjáró elnevezésű rendezvénysorozat, melynek célja a vidéki Magyarország életének, komplex kínálatának bemutatása, s rajta keresztül pedig a környezettudatos szemlélet elterjesztése, a tudatos vásárlói magatartás erősítése.

Ökocentrum_2.jpgJúlius 27-28-án Környezettudatos Nappal, a természet lágy ölén folytatódik a Vidékjáró tematikus programsorozata, mely a magyar kultúrát, gasztronómiát és a vidéket népszerűsíti. Az országos összefogással létrejött értékteremtő kezdeményezés most számos településen várja az érdeklődőket, melynek központi rendezvénye a Tisza-tavi Ökovásár lesz. A két nap programjainak koordinálója  a házigazda a poroszlói Tisza- Tavi Ökocentrum és az Öko Pack Nonprofit Kft, - középpontban a természetvédelem, a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés.

mézA.jpgA Tisza-tavi Ökocentrumba látogatók megismerkedhetnek az ökoturisztikai szolgáltatókkal, helyi termelőkkel és termékeikkel, e csodálatos táj egyediségével, rejtett kincseivel és gasztronómiai ínyencségeivel. A gyermekeknek  öko-foglalkozásokat és állatfarm-bemutatót  is tartanak., valamint rendhagyó túravezetést az ország leglátogatottabb ökoturisztikai tanösvényén a Tisza-tavi Vízi Sétányon.  További információ: www.ttoc.hu

Megjegyzendő, hogy további helyszínek - nemzeti parkok, natúr parkok, falusi vendéglátók, ökogazdaságok,  ökostrandok  -  is csatlakoztak a tematikus naphoz az ország több mint húsz pontján!


Részletek a naponta bővülő helyszínekkel a videkjaro.hu weboldal aktuális tematikus nap menüjében találhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr505420318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása