Titkok és csillagászat Berekfürdőn!

2013. július 13. 08:00 - Tisza-tavi Móni

Milyen titkokat is rejthet a kunmadarasi volt szovjet repülőtér?

plakát honlap jpegA.jpg


Szovjet Repülőtér Titkai múzeum.pngGyere el július 14-én, vasárnap Berekfürdőre, mint Kunmadaras szomszédos településére, ahol interaktív napot tartanak a Szovjet Repülőtér Titkai Múzeumban. A nyílt napon a kunmadarasi repülőezred 95 éves jubileuma alkalmából magyar és szovjet pilóták szakavatott múzeum bemutatása mellett szovjet pilóta felszerelés bemutatóra is sor kerül.
És ha elég bátor vagy; sétarepülést is tehetsz egy igazi AN2-essel!

Vasárnapot követően is érdemes a településre ellátogatni, mert Csillagászati Hét kezdődik Berekfürdőn (júliuscsillagászat.jpg 15-21.) - sok-sok érdekes programmal. A Művelődési Házban a naprendszer keletkezéséről és fejlődéséről tabló kiállítás nyílik, esténként „Burleszk és fizika” címmel folyik a némafilmek elemzése fizikai szemszögből, de lesz vetítőképes csillagászati előadás is. Éjszakánként pedig távcsöves megfigyelések részesei lehetünk.
Persze ott a jó időben elmaradhatatlan program, a fürdőzés a berekfürdői strandon, ahol pedig hétköznap délutánonként interaktív kísérletek várnak!

Ne feledd: önfeledt fürdőzés és egy kis tudomány együtt nagyon klassz ám…!

Bővebb információt a település honlapján szerezhetsz: www.berekfurdo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr825401929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása