Az új halgazdálkodási törvény...

2013. június 29. 14:39 - HelloHal

Évek óta hallani lehet arról, hogy készülőben van az új halászati, illetve halgazdálkodási törvény. A halászok és a horgászok közötti kimondott és kimondatlan ellentétek különböző szóbeszédre adtak okot. A Tisza-tó némileg speciális helyzetben van, hiszen évtizedek óta nincsen természetes vízi halászat, tehát fenti ellentétről a "mi" vizünkön nem lehet beszélni. "Ellenség" azonban volt és van is, mellyel a víz jelenlegi hasznosítója, a Tisza-tavi Sporthorgász K.N.Kft. veszi fel a harcot. A most kihirdetett törvény azonban számtalan horgászt, így Tisza-tavi horgász is érint, ezért érdemes egy kicsit tájékozódni, milyen változások lesznek annak életbe lépésével. Számtalan fórumon lehet már olvasni az új tv-ről, egy néhányat összegyűjtöttem:

halászat (540 x 359).jpg

2013. évi CII. törvény a halgazdálkodásról és a hal védelméről

Az Országgyűlés az állat- és növényvilág természetes sokféleségének fenntartása, folyamatos megújulása, a halgazdálkodási jognak és a haltermelésnek a piacgazdaság követelményeivel, valamint a vízi élővilág és a vizek természeti környezete védelmével összhangban való gyakorlása, továbbá a természetes vízi ökoszisztémák halállományának megóvása, fenntartható hasznosítása és a haltermelés fejlesztésével a hazai étkezési halellátás biztosítása érdekében, a halgazdálkodás és a halvédelem feltételeinek meghatározására a következő törvényt alkotja:

A tiszatohorgasz.gportal.hu teljes terjedelmében közli a törvényt itt.

A Tisza-tó hasznosítója is ír erről kivonatosan itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr605383463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása