Hogy a gasztronómiai élmény se maradjon el és maradjon ki a Tisza-tavi pihenésből, kikapcsolódásból, ezért ajánlok egy érdekes programot. A HelloHal, tiszai halak falatozója Tiszaörvényben, a Szabics Kikötővel szemben várja azokat akik a különleges tiszai halakból készült friss ételeket kedvelik. Akik csak kevésbé, azok is legyenek bátrak, hiszen biztosan érdekes és kellemes ízű halételeket kóstolhatnak. A Halfalatka estnek éppen az a lényege, hogy az üzemeltetők bemutassanak sok-sok különböző elkészítési módot és azt, hogy egy halnak valamennyi porcikája, testrésze hasznosítható, megehető.
Halaink belsőségéről viszonylag kevés szó esik, pedig az ikra és a máj is megfelelően elkészítve igazi csemege lehet az ínyenceknek, de a halas konyhával, gasztronómiával ismerkedőknek is. A rántott ikra elkészítése könnyű feladat, de sok törődést és odafigyelést igényel, hogy melyek ezek, megtudhatják a Halfalatka esten.
A harcsa mája fenséges csemege. Sütve, párolva, resztelt májnak, vagy pástétomnak is elkészíthető.
És még egy gyönyörű fotó a végére! Az országjáró Tisza-tavi road-show keretében Győrben is tiszteletét tette e turisztikai régió a HelloHallal közösen. Az ottani vacsora főételét hoztuk el, legalább képen: padlizsánba töltött zsályás pontyragu, fokhagymás parajjal töltött harcsafilé baconben és citrommártáson tálalt bőrén sült süllőfilé vegyes tavaszi zöldségágyon. Az ételek receptjei megtalálhatók a www.hellohal.com oldalon.