Téli élménytúrák a Tiszavirág Ártéri Sétaúton!

2012. december 06. 12:06 - Tisza-tavi Móni

Szabics - madáretető túra (1)A.JPG

A novemberi túrákat követően, december havának első napján is izgalmas és élményekkel teli Madáretető túrán vehettek részt a kalandos kedvűek és természetszeretők a Tiszaörvényen található Tiszavirág Ártéri Sétaúton!
A múlt szombati Madáretető túra rendkívül látványosra sikerült! Bár az igazi tél még nem köszöntött be a novemberi hétvégeken megrendezett  túrákon, ennek ellenére a már kb. egy hónapja az etetőhöz szoktatott madarak sokasága és fajgazdagsága már most is lenyűgöző volt! A cinegéken kívül harkályok, szajkók, zöldikék és pintyek voltak lencsevégre kaphatók a túra során kipróbált leskuckóból. A Tanösvény hídjáról és a kilátóból pedig táplálkozó kárókatonák és kócsagok százait lehetett megfigyelni. Az út során rengeteg érdekes moha, zuzmó és gombafajjal is találkozhattak a résztvevők. Az igazi élmény az volt, hogy mindenkit megérintett a természet! Nemcsak egy felejthetetlen túraélménnyel, hanem egy megfizethetetlen örömteli érzéssel is gazdagodtak azok, akik eljöttek, és valóban a természet részévé válhattak erre a két órára. Fantasztikus élményt nyújtott! Jobb emberként térhetett haza mindenki! Köszönet az erdőnek!


A Tiszavirág Ártéri Sétaúton szerencsénkre a téli túrák tovább folytatódnak és a hideg beálltával, a hó megérkezésével, valamint újabb havazás reményében igazi téli kalandokban lehet részünk! A havas tájnak legfőképpen a gyerekek örülnek, akikhez a Sétaútra most szombaton, december 8-án, ellátogat a Mikulás! A szánt húzó rénszarvasok igaz kicsit eltévednek az erdőben –így a Mikulás által hátrahagyott jelek alapján (dió, mogyoró, szaloncukor stb.) kell kalandosan megtalálniuk a családoknak a Nagyszakállút, akik egy előre megkapott térkép segítségével tájékozódhatnak az ártéri erdőben. Azonban nem csak az út végén vár a nagy meglepetés, hanem útközben a gyerekeket édes meglepetések, a felnőtteket pedig forralt bor várja! …És aki további kalandokra vágyik; december közepén Fura Luca-túrán is részt vehet! …De erről majd még később olvashatsz!


Remélem felkeltettük az érdeklődésed! Kövesd figyelemmel írásainkat, élménybeszámolóinkat, további túraajánlatainkat, és ha teheted, csatlakozz Te is a részvevőkhöz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr754950766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása