"Megyek a figaróhoz"

2012. október 31. 09:19 - H.H.E.

Bizony, ekkora sikert aratott A sevillai borbély c. mű, amelyben a fodrászt, azaz borbélyt alakító Figaro valódi sztár lett, és a magyar szlengben így kezdték hívni a fodrászokat is. Sok üzlet neve még ma is őrzi ezt a sikert!

A szerelmi kavalkád úgy kezdődik, hogy Almaviva gróf Lindoro néven megpróbál szerelme, Rosina közelébe kerülni, ehhez pedig Figaro, a borbély segítségét kéri. Az ő tanácsára Almaviva először részeg katonaként próbál bejutni a házba, de nem jár sikerrel, a lány gyámja, Bartolo egyszerűen elküldi...
Másodjára zenetanárként próbálkozik, aki az épp megbetegedett Basilio -az igazi zenetanár- helyett érkezik. Van itt zeneóra, pásztoróra, "nokiásdoboz" helyett zacskó arany, ál és igazi zenetanár, doktor, jegyző, őrség, erkély létra nélkül és nagy sietség...
A történek kulcsszereplője, a szálak szövője, Figaro végül sikerre vitte a projektet, Rosina és Almaviva gróf összeházasodnak. "Taps"

szinhaz_hataroknelkul.JPG

Az 1775-ben bemutatott mű nagy port kavart, de végül a formabontó, szellemes komédia győzött, és nagy sikert aratott. A sikernek most Te is a részese lehetsz, mert a Színház Határok Nélkül sorozat keretében a két felvonásos vígjátékot 2012. november 10-én este 19órakor a tiszaújvárosi Derkovits Kulturális Központban is bemutatják Zakariás Zalán rendezésében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr984854546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása