On the spot - A helyszín: Poroszló

2012. október 20. 13:06 - H.H.E.

Aki a 33-as főúton utazik, Füzesabony felül Poroszlót éri el leghamarabb, és beazonosítja a Tisza-tó partjához simuló üdülőfalut, amit a Tisza-tavi Ökocentrum (www.tiszataviokocentrum.hu) látogatóközpont és témapark megnyitásával méltán nevezhetünk a Tisza-tó kapujának.

Poroszló az ökoturizmusra tette fel életét, a Tisza-tó Poroszlói-medencéje kiválóan alkalmas  madármegfigyelő túrák és horgásztúrák szervezésére is, partvonalát több kikötő övezi, ahonnan egész évben indulhatunk gyalogos, vízi- vagy kerékpáros túrákra. A Tisza-tavi Vízi Sétány (www.vizisetany.hu) innen közelíthető meg a legkönnyebben, menetrendszerinti hajójárattal.

poroszlo.jpg

Poroszló csodaszép strandjára majd talán májusban térjünk vissza, ellenben a faluban számos falusi szálláshely, panzió, hotel és étterem, cukrászda várja a kirándulókat. A Bográcsfalvának is nevezett település - ahol az út mentén vásárosok kínálják elsősorban bográcsokból és kosarakból álló portékájukat - pedig valóban nagyszerű kirándulóhely!

Ha Te is az Ökoszigeten pihentél vagy tervezel kikapcsolódni, oszd meg velük az élményeidet!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr744855825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása