A kihagyhatatlan Tisza-tó... és valóban!

2012. október 08. 10:16 - H.H.E.

Itt minden az aktivitásról, az egészségről és a természet közelségéről szól.

A tó lankás, homokos strandjai tökéletesek a strandoláshoz. Egyedülálló módon a víz déli részén engedélyezett a motoros vízi járművek (motorcsónak, jet-ski stb.) használata is. A környéken számlálhatatlan mennyiségű termál- és gyógyfürdő várja a mozgásszervi betegségekkel küzdőket, vagy az éppen csak pihenni vágyókat. Persze horgászatra, téli rablóhalászatra, vadászatra is van errefelé lehetőség. Ha kedvünk van, körbejárhatjuk a tavat akár gyalog, akár kétkeréken, esetleg lóháton is. Ebben segítségünkre lehet a mára már az egész tavat körbeérő bicikliút, valamint a 2006-ban megnyitott Tisza-tavi Vízisétány és Tanösvény, amit a Hortobágyi Nemzeti Park hozott létre a kirándulók számára.A Tisza-tó valódi ökoparadicsom...
(Forrás: www.kihagy6atlan.hu)

Aki már járt a Tisza-tónál, érezte ezt a nagyszerű és hihetetlenül nyugodt, ugyanakkor izgalmas hangulatot, ami egy aktív és öko nyaralást kísér... Aki pedig még nem járt itt, bizony fogalma sem lehet, mit hagyott ki eddig.
És hogy jön a tél? Ez senkit ne tartson vissza, egy tisza-tavi téli jégtúra hasonlóképpen kuriózum...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonatiszatonal.blog.hu/api/trackback/id/tr964826190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiszatolajos 2012.10.08. 14:48:31

... hiszen ilyenkor a tó olyan titkait is megmutatja nekünk, melyek nyáron a vízfelszín alatt rejtőznek. Az első túra szervezőjeként és azóta több ezer jégre merészkedő vendég túravezetőjeként én is mindenkit csak biztatni tudok: ha járt már a Tisza-tónál, ha nem, egy Jégtúrán mindenképpen érdemes részt venni. Garantáltan "megfertőződik" ilyenkor az ember a Tisza-tóval, a természettel, a téli tájjal. Soha nem kaptam még olyan visszajelzést, hogy bárki megbánta volna a részvételt, pedig az elmúlt években sok minden megtörtént már velünk: kisebb beszakadások (aki a járt út helyett a járatlant választotta), hóvihar és bajuszderesítő kemény hideg. Az élmény azonban mindig több volt, mint a megpróbáltatás: a napfény játéka a jég és hóképződményeken, a fatörzsmaradványokkal szabdalt táj varázsa, a nádasok mélyének felfedezése és a madarak, emlősök "jégvilágban" is mozgalmas életének megfigyelése.
süti beállítások módosítása